Покривът тече, а Вие не знаете какво да правите. Постоянно търсите в интернет цени за ремонт на покрив, но попадате на най-различни предложения. Широко тиражирана е версията, че евтините услуги не предоставят добро качество, така че ще Ви трябват истински специалисти, които да се справят със задачата ремонтиране на покрив, която не е никак лесна за изпълнение.

На първо време, е нужно да се спрете на изпълнител, който да Ви предложи предварителен оглед на обекта. По този начин ще Ви бъде предложена конкретна оферта, за да сте наясно със сумата за плащане. В зависимост от това, дали се налага поставянето на нова хидроизолация, смяна на керемиди или друго ще разберете колко струва всичко, тоест каква е пакетната цена.

Не пропускайте да се поинтересувате и от това какви цените за труд при ремонт на покриви. Все пак, освен плащането на материалите, е необходимо да заплатите физическата работа на майсторите, която също не е никак евтина. Вземете предвид и този толкова важен фактор. 

Къде да търсим ремонт на покриви на достъпна цена?

Препоръчително е да работите с доказани фирми, а не да се хвърляте на всяка срещната оферта. Най-лесно е да разгледате цени за ремонт на покриви в интернет, където има много информация по темата. В мрежата ще направите справка за покриви, цени, труд и всичко важно за потребителя. По този начин ще успеете да направите бърз и точен избор. 

В никакъв случай не поверявайте тази важна работа на хора, които нямат добра визитка и слагат хвърчащи листчета във вид на обяви по автобусните спирки. И, дори а въпросната “реклама“ да пише евтин ремонт на покриви или супер цени, не се заблуждавайте. 

Много често анонимните майстори ремонтират покрива Ви, но не дават гаранция за свършената работа. Броени дни по-късно клиентите съжаляват, че са се доверили на тези хора, тъй като покривът отново тече, а изпълнителят не вдига телефона си и не проявява интерес към половинчатия ремонт който е извършил. Пазете се от този тип оферти, защото са много опасни.

Фирма или частник – какво да изберем?

След като сте се запознали с предложенията и цените за ремонт на покриви, можете да прецените дали да се доверите на фирма или на частно лице. Ако изберете фирма, е необходимо да се запознаете с отзивите за нея, както и да разгледате сайта й. По този начин ще научите повече неща, и ще можете да направите сметка, дали инвестицията си заслужава.

В случай, че работите с частник, е добре той да бъде препоръчан от ваши приятели или роднини. И, дори да не получите гаранция за качество, ще можете да направите рекламация, защото ще знаете къде се намира въпросното лице и как да стигнете до него. Разбира се, не забравяйте да направите уговорка с майстора, че при наличие на проблеми, ще бъде уведомен и желаете възстановяване на щетите за негова сметка. Това е една наистина коректна уговорка. 

В обобщение

В случай, че е имате проблем с покрива, керемидите или хидроизолацията, не бива да се бавите, за да не предизвикате по-сериозни последици. Потърсете фирма или майстор, за да предотвратите течове, пропуска на студ, пропадане на покрива и прочие неприятности. В крайна сметка инвестирате в бъдещето на дома Ви, а това не може да бъде пропуснато.

Сподели:
Категории: Имоти