Идеята за козметика с марка Alba Botanica се заражда през 1979 година. Създателите на Alba Botanica следват една съвсем обикновена, на пръв поглед, мисия – да творят красота.

Известен е фактът, че красотата личи отвън, когато човек е в добро здраве.

Затова и съставките, които са включени в био козметиката на Alba Botanica, са екологично съобразени и напълно натурални. Няма как да откриете в био козметиката на Alba Botanica синтетични вещества като оцветители, парабени, фталати, сулфати, парафин и всякакви производни на петрола продукти, които биха влошили здравословното състояние на човека.

Официално нито една организация не се обявява против употребата на парабени в козметиката и средствата за хигиена. Тяхната вреда остава не може да бъде на този етап категорично доказана… Официалните организации и техните изявления обаче не могат да спрат изследванията, чиято мисия е да покажат колко отровна и зловредна може да е козметиката, която ежедневно ползваме.

повече за „Парабените – поредната отрова в лъскава кутийка?“ прочетете тук

Козметика с изцяло растителни екстракти

Основната политика на козметичната компания е да създава красота и продукти за нейната грижа с изцяло растителни екстракти. Тяхното благоприятно действие е доказано много преди да се появи и развие козметичната индустрия. С напредване на технологиите нараства и информираността на хората, а с това и желанието за природосъобразен начин на живот. Био козметиката на Alba Botanica е създадена от биоразградими формули, които не съдържат елементи с животински произход и не са тествани върху животни. За да запазят това свое виждане, козметичната компания Alba Botanica успява да създаде екологично чисти продукти, които да подхранват кожата, косата и да въздействат благотворно върху целия организъм, благодарение на натуралните екстракти от различни видове билки и плодове. Съчетанието на разнообразни природни масла позволява предоставянето на широка гама от био козметични продукти, чиято роля е да ни правят красиви без да вредят на здравето ни.

Сподели:
Категории: Семейство