Модните тенденции намират израз не само в интериорния дизайн, те се отразяват забележимо и във вида на спалното бельо.
Може би се питате дали си струва да бъдат следвани и толкова ли е важна ролята им за създаването на хармоничен декор в спалнята – отговорът и в двата случая е положителен.

Модерният интериор на спалнята

Модерният интериор на спалнята е немислим без съвременно и красиво спално бельо, но това не е единствената причина, поради която трябва да се замислим върху избора. Материите и начинът на изработка също оказват огромно влияние върху комфорта и здравето на човека.
Така например, не всички видове багрила за тъкани са безопасни и това не бива да се пренебрегва, тъй като последиците върху здравословното състояние могат да бъдат доста сериозни.

Качеството на спалното бельо

Качеството е един от главните критерии, върху които трябва да се съсредоточим при избора на спално бельо. Много често красивият външен вид и атрактивната цена заблуждават потребителя и той се доверява на тъкани с неизяснен произход, което крие рискове.

Лесен начин да разберем дали спалното бельо е качествено, това са шевовете – ако са прецизни и равни, направени със здрави конци, това означава, че сте попаднали на добър производител.

Както и обратното – в случай, че забележите лоши шевове и множество висящи конци, това със сигурност трябва да ви предупреди да не купувате, тъй като дори и да не са опасни за здравето, подобни чаршафи и калъфки няма да издържат дълго време, лесно ще се захабят и разпокъсат.

Съчетание на цветовете

След като сте избрали надежден производител и качествени тъкани, следва да помислите за съчетанието на цветовете. Цветът на спалното бельо трябва да бъде избран в съответствие с цветовата схема на помещението.
Единият вариант е да изберете спално бельо в преобладаващата гама на декора, с минимална разлика от няколко тона, така че, да се получи желаният ефект на преливане на цветовете. Това въздейства много успокояващо.
Другият вариант е да заложите на контраста, което също е чудесно решение.

Сподели:
Категории: Семейство